Vi söker pastorer på heltid/deltid - totalt 125%

Vi är
en församling med drygt 200 medlemmar i alla åldrar.
Vi har en pastor och föreståndare som för tillfället arbetar 50% och söker nu dig/er som kan komplettera med din/era gåvor. Tjänsterna kan fördelas procentuellt på flera sätt

Vår församlings möjligheter är många! Vi har bland annat en stor barn- och ungdomsverksamhet som vi önskar att vi kan utveckla tillsammans med dig. Sången och musiken är en viktig del i gudstjänst och tillbedjan och här ser vi att det finns möjligheter att bidra på flera olika sätt. Vi vill utveckla vårt hemgruppsarbete både bland ungdomar och vuxna. I kontakten med människor i alla olika livsskeden finns det ett behov av att stärka vårt diakonala och utåtriktade arbete.

Du är
pastorsutbildad och brinner för församlingen som en del av Guds rike. Det är önskvärt att du har erfarenhet inom olika områden som passar för tjänsten hos oss. Du delar vår tro och grundläggande värderingar. Erfarenheter från arbete bland barn- och unga är önskvärt. Personlig lämplighet och förmågan att kunna samarbete med övriga anställda är mycket viktig.

Exempel på förekommande arbetsuppgifter:
Predika och hålla i andakter i skilda sammanhang och för olika målgrupper, undervisning för olika åldrar, viss administration och planering. Att utrusta och träna nuvarande och blivande ledare. Relationsbyggande med både enskilda personer och med andra kyrkor och annan form av verksamhet för att bidra till att Guds rike växer.

Vi kommer att utforma tjänsterna tillsammans.
Tillträde hösten 2020 eller efter överenskommelse.
Tjänsterna är tillsvidare.

Kontakt
Vi vill gärna höra vem du är och vilka gåvor du har, så hör gärna av dig till oss!

Rut Rydberg (pastor & föreståndare): 070- 475 00 14, rut@vetlandaallianskyrka.se

Stefan Elg (rekryteringsgruppen): 070- 924 19 79, stefanelg6505@gmail.com

Maila din ansökan med ett personligt brev och CV till: stefanelg6505@gmail.com

Sista ansökningsdag är 14/2. Ansökningarna behandlas löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi behandlar din ansökan strikt konfidentiellt inom församlingens styrelse.