Flögensborg

I det mycket vackra och idylliska Näsby ligger vårt Sommarhem Flögensborg, strax intill Näsby kyrka. När den lilla missionsförsamlingen i Näsby upphörde med sin verksamhet på 1960-talet fick Alliansförsamlingen i Vetlanda överta det gamla missionshuset. Det byggdes då om lite grann och började användas som sommarhem, något som var lite på modet på 60-talet. Sedan dess har Alliansförsamlingen haft olika former av verksamheter där på sommarhalvåret. Flitigaste användarna nu är Vetlanda UV-scoutkår som använder det som ”scoutstuga”, för hajker och programkvällar mm. Flögensborg används också för gemenskapskvällar, grillkvällar, musikprogram, söndagsskolsfest mm.

Något som gläder oss är att allt fler upptäcker Flögensborg som en bra plats för klassutflykter, förskolans avslutning, födelsedagskalas mm. Standarden är enkel men miljön omkring är fantastisk, inte minst den trevliga trädgårdsparken. Att hyra Flögensborg kostar i dagsläget 500 kr per tillfälle/dag.

Har du frågor angående Flögensborg, intresserad av att hyra den för en utflykt, klassträff mm. så hör av dig till Hans Fransson på 070-5243057 eller hansgafransson@hotmail.com

Obs! Vi önskar att alla våra hyresgäster respekterar att våra lokaler är en alkoholfri miljö.