Anställda

Pastor & Församlingsföreståndare
rut@vetlandaallianskyrka.se

Född
I Tidaholm i Västergötland.

Familj
Gift med Markus och vi har två döttrar, Tove född 2012 och Liv född 2014. Markus är lärare och jobbar på Mariannelunds folkhögskola.

Utbildning
På gymnasiet gick jag naturvetenskapligt program. Efter det läste jag på bibelskola på Götabro (utanför Kumla/Örebro) med inriktning på församlingstjänst. Där ingick ett halvårs praktik i församling som jag hade på Öckerö utanför Göteborg i Nimbus – Öckerö Missionsförsamling. Där arbetade jag sedan ytterligare 2 år som ungdomsledare. Sen har jag läst min pastorsutbildning, först två år på Korteboskolan i Jönköping och sedan två år på Örebro Teologiska Högskola.

Bott
Tidaholm, Öckerö, Jönköping, Örebro, Åsbro och Vetlanda.

Intressen
Jag tycker om att umgås med min familj, träffa vänner, spela brädspel och laga mat. Jag gillar att läsa på om och upptäcka vilka val jag kan göra i min vardag för att ge min familj en giftfriare tillvaro.

Arbetat som
Reklamutdelare, tidningsdistributör, ungdomsledare, på Bödagårdens camping, i ett par olika livsmedelsbutiker, som vikarie i skola och förskola och som pastor.

Hoppas
“Att stå stadigt i kärlekens grund så att vi tillsammans kan ta till oss Kristus kärleks oerhörda dimensioner. Erfara dess vidd! Pröva dess längd! Loda dess djup! Känna dess höjd! Leva till fullo, fylld av Guds fullhet. Gud kan göra allt, långt mycket mer än vi någonsin kan tänka eller ana eller be om ens i våra vildaste drömmar! Han verkar inte genom att köra med oss utan genom att påverka oss inifrån, genom sin milda Ande i vårt innersta” (fritt återgivet från Ef 3:13-20, The Message)

sven150px

Sven Ökvist
Ungdomsledare
sven@vetlandaallianskyrka.se

Född
I Lindesberg som ligger 4 mil norr om Örebro där är jag uppvuxen.

Familj
Mamma, Pappa och 2 äldre bröder.

Utbildning
Jag gick samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet med idrottscollege. Efter de läste jag bibel/media på Kaggeholms folkhögskola och året efter det så gick jag teamträningskolan som också utgår från Kaggeholm fast man har 50% praktik i en församling. Praktiken gjorde jag i Filadelfiakyrkan i Örebro och de andra 50% innehåller teologi, ledarskap och personlig utveckling.

Bott
Jag har då utöver Lindesberg bott på Ekerö i Stockholm och i Örebro.

Intressen
Jag tycker de är kul med film och tv-serier och gillar också att utföra de mesta sporter och självklart att träffa roliga människor.

Arbetat som
Haft lite smått och gott på olika livsmedelsbutiker och mest jobbat på ett företag som fyller på natur och lösgodis.

Hoppas
Att vi ska kunna vara en församling som är som en familj där man kan komma som man är och vi tillsammans med Guds hjälp kan stötta varandra både i toppar och dalar och att vi ska kunna hjälpa varandra att bli mer lika Jesus.