Om UV-scout

Vi tror att den kunskap sitter bäst som kommer ur erfarenhet och upplevelse. Istället för att berätta hur man eldar gör vi hellre en riktig lägereld. I UV-scout har vi roligt tillsammans men lär oss också hur man kan klara sig i olika situationer, vi lär oss t.ex. att göra upp eld, laga mat i naturen, bygga vindskydd, första hjälpen, knopar, hur man hanterar knivar och yxor o.s.v.

Allt arbete inom UV-scout bygger på en kristen grundsyn och för oss är det lika naturligt och självklart att vi lär känna Jesus, kristen tro och Bibelns värld som allt det andra vi håller på med. Den första UV-scoutkåren bildades i Gnosjö 1942. Idag består UV-scout av ca 100 scoutkårer som tillsammans har ca 6.000 medlemmar.

Vill du vara med i UV-Scout?

Va roligt! Gör så här:

Skicka ett mail till uvscout.vetlanda@gmail.com eller hör av dig till någon av våra ledare på följande nummer:

UV-Scout Herman Swahn 0733 342 846

Mini-UV Johanna Andersson 0768 219 971

I åldern 7-8 år går man i Mini-UV. UV-scout är man från 9 till 12 år. Som 13-åring kan man bli ledarscout för att tidigast bli ledare som 17-åring. Som scout blir man aldrig för gammal.

Välkommen!

Program HT20

Vi drar igång UV och Mini-UV igen tisdagen den 8 september 18.15-19.30 i Flögensborg.

Extra välkommen till alla nya Mini-UVar födda 2013, ta gärna med kompisar eller syskon som är eller fyller 7 år och uppåt.

Med anledning av Corona har vi lämning och hämtning i Flögensborg hela september och kör alltså samling i Flögensborg 18.15 och hämtning i Flögensborg 19.30, precis som innan sommaren. Vi utgår alltså inte från kyrkans parkering som tidigare. Det är upp till er föräldrar om ni själva väljer att samåka.
Ett tips är att passa på att ta en skön kvällspromenad i vackra Näsby under UV.

Kolla alltid före samlingen om vi har någon annorlunda samlingsplats och/eller om vi ska ha uteaktivitet, fika osv. Står det UTE så är vi ute oavsett väder, så tänk på lämpliga kläder! Du som förälder ansvarar för att ditt barn som är kortare
än 135 cm har med sig egen bilkudde då det står ”bilkudde” i programmet.

Startkväll i Flögensborg

UV-scout: UV-Invigning och aktivitet
Mini-UV: Lär känna lekar

UV-scout: Hänget med gänget
Mini-UV: Poängjakt

Den spännande boken!

Hitta skräpet, samling vid Tjustkulle (UTE)

UV-scout: UTEAKTIVITET, Samling och hämtning vid kvarndammens Vandrarhem (UTE)
Mini-UV: REFLEXSPÅRNING, Samling vid korsningen norrvägen/mellangårdsvägen och hämtning mellangårdens lekpark (UTE)
Ledarscouterna: Happening med Amanda & Johanna

Änglahyss (UTE)

27 oktober

HÖSTLOV = INGET UV ELLER MINI-UV

UV-scout: Mörkerspårning (UTE)
Mini-UV: Scoutkväll
Ledarscouterna: planerar inför nästa tisdag

Hänget med ledarscoutsgänget

Julfest i Allianskyrkan

För oss, liksom andra scoutorganisationer, är friluftsliv, gemenskap, samarbete och kunskap om oss själva, vårt samhälle och världen viktigt. Genom att göra roliga saker tillsammans i patrullen lär man sig samarbeta och inse att vi alla behöver varandra. Just därför har vi satt upp som mål att man ska vara med minst 5 gånger under vårterminen för att få följa med på sommarens UV-läger. Men självklart är det roligt om alla kan komma så ofta som möjlig både under höst- och vårterminen.

UV-Scout och Mini-UVs Medlemsregister

Då vi har upprättat ett UV-scoutregister för att tex. enkelt kunna nå föräldrar om något skulle hända ser vi mer än gärna att ni hjälper oss att få in kontaktinformation om ert barn.  Adressregistret används internt i UV-kåren. Länk till forumuläret.

Medlemsavgift

Vi tar ut en medlemsavgift på 60 kr per deltagare/år. Den som betalt medlemsavgiften får del av en försäkring som gäller våra medlemmar under våra aktiviteter. Medlemsavgiften betalas in i på Vetlanda Alliansförsamlings bankgiro: 494-9418, glöm ej märka betalningen med deltagarens namn. (Vi ber er hjälpa oss med att vara noga med betalningen av medlemsavgiften. Detta pga. att vi såväl lokalt i Vetlanda som vår riksorganisation SAU enbart får söka bidrag för dem som gjort detta. Även om bidragen är små är de ett välkommet tillskott).

uvscout.vetlanda@gmail.com

Herman Swahn