Vetlanda UV-Scoutkår

Vill du vara med i UV-Scout?

Va roligt! Gör så här:
Skicka ett mail till uvscout.vetlanda@gmail.com eller hör av dig till någon av våra ledare på följande nummer:

Herman Swahn

Johanna Andersson

Från årskurs 1 (7 år)!

Välkommen!

Program VT20

Vi träffas tisdagar mellan kl. 18.15-19.30 i Allianskyrkan, Kullgatan 20 om det inte står särskild information för den aktuella kvällen. Kolla alltid före samlingen om vi har någon annorlunda samlingsplats och/eller om vi ska ha uteaktivitet, fika osv. Står det UTE så är vi ute oavsett väder, så tänk på lämpliga kläder! Du som förälder ansvarar för att ditt barn som är kortare
än 135cm har med sig egen bilkudde då det står ”bilkudde” i programmet.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och SAU:s råd och rekommendationer och uppmanar alla som inte är helt friska att stanna hemma.

28 april

UV-scout: Cykelsafari, UTE, ta med cykel och kom i tid. ALLA SKA HA HJÄLM OCH REFLEXVÄST. Hör av er till Herman på 073-3342846 om ni behöver låna en cykel så ska vi försöka lösa det.
Mini-UV: Stadsorientering, UTE, ta med egen fika i ryggsäck (Ej nötter och godis).

5 maj (18.00-19.30)

UV-scout: Scouting i Flögens, UTE, BILKUDDE
Mini-UV: Hur gör djur? UTE, BILKUDDE
Ledarscouterna är själva

Lör 9 maj

UV-hajkdag i Flögens 11-15.30, info via E-post.

12 maj (18.00-19.30)

UV-scout: Vi får besök, UTE, BILKUDDE
Mini-UV: Scouting i Flögens, UTE, BILKUDDE

19 maj (18.00-19.30)

Den spännande boken! UTE, BILKUDDE

26 maj (18.00-19.30)

Good bye med partaj! UTE, BILKUDDE

7 juni 10.00

Sommarfest i Flögensborg med högtidlig UV-scoutinvigning, medverkan av Söndsskolan och barnkören popcorn.

23-28 juni (Vecka 26)

UV-Läger på Långserum.

Om UV-scout

Vi vill gärna berätta lite om oss i UV-scout för att du som deltagare, förälder, syskon etc. ska få veta lite mer om vad vi är för några. För oss, liksom andra scoutorganisationer, är friluftsliv, gemenskap, samarbete och kunskap om oss själva, vårt samhälle och världen viktigt. Genom att göra roliga saker tillsammans i patrullen lär man sig samarbeta och inse att vi alla behöver varandra. Just därför har vi satt upp som mål att man ska vara med minst 5 gånger under vårterminen för att få följa med på sommarens UV-läger. Men självklart är det roligt om alla kan komma så ofta som möjlig både under höst- och vårterminen. Vi tror att den kunskap sitter bäst som kommer ur erfarenhet och upplevelse. Istället för att berätta hur man eldar gör vi hellre en riktig lägereld.

I UV-scout har vi roligt tillsammans men lär oss också hur man kan klara sig i olika situationer, vi lär oss t.ex. att göra upp eld, laga mat i naturen, bygga vindskydd, första hjälpen, knopar, hur man hanterar knivar och yxor o.s.v. Allt arbete inom UV-scout bygger på en kristen grundsyn och för oss är det lika naturligt och självklart att vi lär känna Jesus, kristen tro och Bibelns värld som allt det andra vi håller på med. Den första UV-scoutkåren bildades i Gnosjö 1942. Idag består UV-scout av ca 100 scoutkårer som tillsammans har ca 6.000 medlemmar.

I åldern 7-8 år går man i Mini-UV. UV-scout är man från 9 till 12 år. Som 13-åring kan man bli ledarscout för att tidigast bli ledare som 17-åring. Som scout blir man aldrig för gammal.

20190625_194130
DSC_7812-kopia-1-e1543050958519
20190630_122558

Medlemsinformation

Vi tar ut en medlemsavgift på 60 kr per deltagare/år. Den som betalt medlemsavgiften får del av en försäkring som gäller våra medlemmar under våra aktiviteter. Medlemsavgiften betalas in i början av vårterminen på Vetlanda Alliansförsamlings bankgiro: 494-9418, glöm ej märka betalningen med deltagarens namn. (Vi ber er hjälpa oss med att vara noga med
betalningen av medlemsavgiften. Detta pga. att vi såväl lokalt i Vetlanda som vår riksorganisation SAU enbart får söka bidrag för dem som gjort detta. Även om bidragen är små är de ett välkommet tillskott). Läs mer här!

Då vi har upprättat ett UV-scoutregister för att tex. enkelt kunna nå föräldrar om något skulle hända ser vi mer än gärna att ni hjälper oss att få in information om ert barn. Adressregistret används internt i UV-kåren.

Klicka här för att fylla information om ert barn.

Vanliga frågor

Naturligtvis har alla UV-scouter på sig sin scoutskjorta när vi träffas! Har du ingen skjorta kan du köpa hos oss efter samlingarna. Prata med din ledare så får du hjälp att prova ut en skjorta som passar.

Så här ser en UV-scoutskjorta med märken ut.

Klicka här för att se prislista UV-skjortor mm.

Oslagbart 2019

Sommaren 2019 deltog UV-kåren med ca 60 deltagare på Storlägret ”Oslagbart” på Eds Herrgård utanför Bor, Värnamo. Totalt hade lägret ca 4000 deltagare.  Mer info och bilder på Oslagbarts Facebooksida.

Vetlanda UV-scoutkår på Oslagbart 2019

Medvind 2012

Sommaren 2012 deltog UV-kåren med ca 60 deltagare på Storlägret ”Medvind” på Bjädesjö gård utanför Myresjö, Vetlanda. Totalt hade lägret ca 4000 deltagare.

Flygfoto över storlägret ”Medvind” i Bjädesjö, klicka för större bild

Herman Swahn