Om UV-scout

För oss, liksom andra scoutorganisationer, är friluftsliv, gemenskap, samarbete och kunskap om oss själva, vårt samhälle och världen viktigt. Genom att göra roliga saker tillsammans i patrullen lär man sig samarbeta och inse att vi alla behöver varandra. Just därför har vi satt upp som mål att man ska vara med minst 5 gånger under vårterminen för att få följa med på sommarens UV-läger. Men självklart är det roligt om alla kan komma så ofta som möjlig både under höst- och vårterminen. Vi tror att den kunskap sitter bäst som kommer ur erfarenhet och upplevelse. Istället för att berätta hur man eldar gör vi hellre en riktig lägereld.

I UV-scout har vi roligt tillsammans men lär oss också hur man kan klara sig i olika situationer, vi lär oss t.ex. att göra upp eld, laga mat i naturen, bygga vindskydd, första hjälpen, knopar, hur man hanterar knivar och yxor o.s.v. Allt arbete inom UV-scout bygger på en kristen grundsyn och för oss är det lika naturligt och självklart att vi lär känna Jesus, kristen tro och Bibelns värld som allt det andra vi håller på med. Den första UV-scoutkåren bildades i Gnosjö 1942. Idag består UV-scout av ca 100 scoutkårer som tillsammans har ca 6.000 medlemmar.

I åldern 7-8 år går man i Mini-UV. UV-scout är man från 9 till 12 år. Som 13-åring kan man bli ledarscout för att tidigast bli ledare som 17-åring. Som scout blir man aldrig för gammal.

Oslagbart 2019
Eds Herrgård, Värnamo

Sommaren 2019 deltog UV-kåren med ca 60 deltagare på Storlägret ”Oslagbart” på Eds Herrgård utanför Bor, Värnamo. Totalt hade lägret ca 4000 deltagare.

Vill Du Vara Med I UV-Scout?

Va roligt! Gör så här:

Skicka ett mail till uvscout.vetlanda@gmail.com eller hör av dig till någon av våra ledare på följande nummer:

Herman Swahn

Johanna Andersson