UV-scoutläger

28 juni-3 Juli på Långserum

Välkommen att hänga med på Uv-lägret, VÄRLDEN 2022! (Sista anmälan 1 juni, mer info nedan).

Årets läger kommer att heta VÄRLDEN och alla byar kommer att ha en naturtyp som bynamn. Det olika byarna kommer att heta:

• Vetlanda: Berg
  • Gnosjö: Savann
  • Aneby & Stensjön: Djungeln
  • Kulltorp & Lanna: Hav
  • Bockara & Mariannelund: Skog
  • Landsbro & Sävsjö & Björkö: Öken

Lägerplats/gård

Lägret kommer att äga rum på Långserums fritidsgård mellan Svenarum och Malmbäck.

Adress: Långserums Fritidsgård, 560 13 HOK (kartlänk).

Lägerchefer

Det känns extra roligt att två utan våra duktiga ledare i år kommer vara lägerchefer.
Johanna Hugosson och Elin Ljunggren.

Kostnad/Avgift

Lägeravgiften är 550:-.

Om ni är flera syskon som åker på samma läger blir det billigare. 2 syskon = 530:-/st, 3 syskon = 510:-/st, 4 syskon eller fler 490:-/st.

Fickpengar till marknad och kiosk (20 kr/dag i kiosken).

Lägeravgiften betalas till Bankgiro 494-9418 eller swish 1233516036 som tillhör Vetlanda Alliansförsamling senast 19 juni (men lika bra att betala snarast möjligt så slipper vi påminna ;-)).
OBS! Glöm ej märka betalningen med ”läger” och deltagarens namn. Prata med en ledare om ni har svårt för att betala lägeravgiften så försöker vi lösa det.

Glöm inte att betala medlemsavgiften på 60 kr/år i samband med lägeravgiften om du inte redan gjort det. Medlemsavgiften ger försäkring och ger oss rätt att söka viktiga bidrag såväl lokalt som centralt. TACK för ni bidrar.

Anmälan sker online via länken nedan:

Sista anmälningsdag är 1 Juni.

Avslutningsgudstjänst

På söndagen den 3 juli, kl 11:00 kommer vi ha en gemensam avslutning då hela familjen är välkommen. Ta gärna med en picknickkorg som ni kan njuta av innan ni river tältbyn tillsammans med kårens ledare.

Lägerregler

Prata med ditt barn om följande regler.

• Lyssna alltid på ledarna och gör alltid ditt bästa.
  • Va en bra kompis och ta hand om varandra.
  • Alla tar på sig UV-skjorta i tid inför uppställning morgon och kväll, ledarna säger till EN gång när det är dags.
  • Vi tvättar händerna före matlagning och mat samt efter toalettbesök. Vi använder handsprit.
  • Vi leker inte med eld, kniv, yxa och såg utan använder dem på rätt sätt.
  • Ledarna bestämmer när det finns tid för bad. Ingen badar utan ledares sällskap.
  • Inga UV-scouter och ledarscouter får lämna lägerområdet.

Packlista

image.png

Märk sakerna med namn om det går!

• Sovsäck, liggunderlag och kudde
  • Filt att ha på natten
  • Ficklampa/pannlampa
  • Kläder efter väder (läger är roligast om man håller sig varm och torr!)
    • UV-scoutskjorta/scoutskjorta med scarfs, snodd, sölja, nya testamentet (invigda scouter)
    • Tröjor
    • T-shirts
    • Byxor (lång- och kortbyxor)
    • Underkläder och strumpor
    • Varma nattkläder (även mössa och extra strumpor)
    • Regnjacka, regnbyxor, stövlar
    • Badkläder och handduk
    • Skor
    • Keps/solhatt
  • Hygienartiklar
    • Torkhandduk o tvål
    • (glöm inte tandborsten!)
  • Kniv med fodral, om du har
  • Vattenflaska
  • Anteckningsblock och penna
  • Myggnät/medel
  • Solkräm
  • Påse för smutstvätt
  • Kåren har Kåsa, tallrik, bestick till alla.
  • Ta med ”lagom mycket” godis (Ej nötter).
  • Fickpengar till insamling, marknad och kiosk (max 20 kr/dag i kiosken).

Lämna mobilen hemma och ring något av följande nr för att komma i kontakt med ert barn. Självklart finns även telefon att låna om ert barn behöver ringa hem. 073-3342846 (Herman), 070-252 31 77 (Gustav), 076-8131879 (Jennifer)

Insamling

På lägret kommer vi varje dag uppmärksamma lägrets insamling som i år går vi in till ett växthusprojekt i Somalia. Med hjälp av växthus kan man odla mat, utan att det förstörs av torka och naturkatastrofer. Detta kan man sedan äta och sälja, vilket leder till både minskad hunger och fattigdom.

Vi vill att alla människor ska kunna äta sig mätta och må bra. Vi hjälps åt att hjälpa andra!

Vi utmanar alla scouter, föräldrar och familjer att vara med och skänka valfri gåva. Skicka gärna med ditt barn lite pengar till insamling eller håll utkik där hemma efter swishnummer för att vara  med och hjälpa andra människor i andra delar av världen.

Frågor?

Har du frågor kan du vända dig till någon av oss ledare eller Herman på 073-3342846 eller via e-post till uvscout.vetlanda@gmail.com

Vi ser fram emot en härlig vecka med era barn och ungdomar!

/UV-ledarna