UV-Scoutläger 2024

25-30/6 åker vi till Sjöholmen, Rydaholm

Välkommen att hänga med på UV-lägret 2024! (Sista anmälan 24 maj, mer info nedan). Från det året man slutat årskurs 2. (Ev. får Mini-UVar som slutat årskurs 1 hälsa på någon dag, håll utkik på mailen för ev. info.)

Årets läger kommer att heta HAMNEN och alla byar är namngivna enligt temat:

Lägerplats/gård

Lägret kommer att äga rum på Sjöholmen, Rydaholm, ca 20 mins bilfärd från Värnamo.

Mitt i den småländska naturen vid Helgasjön ligger sommarhemmet Sjöholmen. Läs mer om Sjöholmen här!

Adress: Sjöholmen 27, 331 77 Rydaholm (kartlänk).

Kostnad/Avgift

Lägeravgiften är 650 kr

Om ni är flera syskon som åker på samma läger blir det billigare. 2 syskon = 625 kr /person, 3 syskon = 600 kr/person, 4 syskon eller fler 575 kr/person. (Syskonrabatten gäller ej ledare)

Fickpengar till marknad och kiosk (rekommenderad summa 20 kr/dag i kiosken).

Lägeravgiften betalas till Bankgiro 494-9418 eller swish 1233516036 (Se QR kod) som tillhör Vetlanda Alliansförsamling senast 16 juni (men lika bra att betala snarast möjligt så slipper vi påminna ;-)). OBS! Glöm ej märka betalningen med ”läger” och deltagarens namn. Prata med en ledare om ni har svårt för att betala lägeravgiften så försöker vi lösa det.

Glöm inte att betala medlemsavgiften på 60 kr/år i samband med lägeravgiften om du inte redan gjort det. Medlemsavgiften ger försäkring och ger oss rätt att söka viktiga bidrag såväl lokalt som centralt. TACK för ni bidrar.

Anmälan

Anmälan sker via SAU:s system Knopevent, länk nedan:

https://knopevent.se/Lager2024/IndexAnmalan.asp

Sista anmälningsdag är 24 maj.

Avslutningsgudstjänst

På söndagen den 30 juni, kl 11:00 kommer vi ha en gemensam avslutning då hela familjen är välkommen. Ta gärna med en picknickkorg som ni kan njuta av innan ni river tältbyn tillsammans med kårens ledare. Hemma i Vetlanda är föräldrar välkomna att hjälpa till med diskning mm. någon timma söndag em. i Flögensborg.  

Lägerregler

Prata med ditt barn om följande regler:

- Lyssna alltid på ledarna och gör alltid ditt bästa.
- Va en bra kompis och ta hand om varandra.
- Alla tar på sig UV-skjorta i tid inför uppställning morgon och kväll, ledarna säger till EN gång när det är dags.
- Vi tvättar händerna före matlagning och mat samt efter toalettbesök. Vi använder handsprit.
- Vi leker inte med eld, kniv, yxa och såg utan använder dem på rätt sätt.
- Ledarna bestämmer när det finns tid för bad. Ingen badar utan ledares sällskap.
- Inga UV-scouter och ledarscouter får lämna lägerområdet.
- Lämna mobilen/smartklockan hemma och ring något av följande nr för att komma i kontakt med ert barn. Självklart finns även telefon att låna om ert barn behöver ringa hem. 073-33 42 846 (Herman), 070-661 49 67 (Peter), 076-82 19 971 (Johanna)

Packlista

Märk sakerna med namn om det går!

Sovsäck, liggunderlag och kudde (för att alla ska få plats i tälten rekommenderar vi liggunderlag/luftmaddrass som är ca 50-70 cm breda och något tunnare. 

Filt att ha på natten

Ficklampa/pannlampa

Kläder efter väder (läger är roligast om man håller sig varm och torr!) 

UV-scoutskjorta/scoutskjorta med scarfs, snodd, sölja, nya testamentet (invigda scouter)

Tröjor & T-shirts

Byxor (lång- och kortbyxor)

Underkläder och strumpor

Varma nattkläder (även mössa och extra strumpor)

Regnjacka, regnbyxor, stövlar

Badkläder och handduk

Skor & Keps/solhatt

Hygienartiklar 

Torkhandduk o tvål

(Glöm inte tandborsten!)

Kniv med fodral, om du har

Vattenflaska

Anteckningsblock och penna

Myggnät/medel

Solkräm

Påse för smutstvätt

Kåren har Kåsa, tallrik, bestick till alla.

Ta med "lagom mycket" godis (Ej nötter).

Fickpengar till insamling, marknad och kiosk (max 20 kr/dag i kiosken).

Lämna mobilen/smartklockan hemma och ring något av följande nr för att komma i kontakt med ert barn. Självklart finns även telefon att låna om ert barn behöver ringa hem. 073-33 42 846 (Herman), 070-661 49 67 (Peter), 076-82 19 971 (Johanna)


Insamling (Se film nedan)

I år ska vi kämpa för barn i Moçambique, ett väldigt fattigt land i södra Afrika. För många av barnen här är det nästan omöjligt att gå i skolan under de sju åren som de egentligen måste. Och det är ännu svårare om man vill fortsätta utbilda sig på högstadiet, gymnasiet eller för att lära sig ett yrke. Självklart beror det inte på att barnen är lata eller hellre vill vara lediga. Det beror i stället till exempel på att familjerna själva måste betala för skolmaterial och skoluniform, och det har inte alla råd med. Det beror också på att lärarna ofta undervisar på ett språk som barnen inte riktigt förstår. Eller på att barnen måste hjälpa till med att få in pengar till familjen, istället för att gå i skolan. På centret Nova Vida vill man hjälpa barnen att kunna gå i skolan för att lära sig läsa, skriva och räkna, så att de kan utbilda sig och få ett bra jobb i framtiden. Barn här får stödundervisning så att de förstår det de behöver lära sig, och de får skolmaterial och skoluniform gratis. De som är äldre och vill fortsätta utbilda sig kan också få något som kallas stipendium, som helt enkelt betyder hjälp att betala sådant som kostar pengar när man ska utbilda sig.

På årets UV-scoutläger ska vi samla in pengar till centret Nova Vida, så att de kan hjälpa fler barn att klara av skolan. På det sättet hjälper vi dem att ta sig ur den mest extrema fattigdomen och kunna få ett bättre liv. 💚

100kr räcker för en årsförbrukning av skolmaterial. Det kan t.ex. vara pennor, suddgummi, anteckningsböcker, kartor osv.
580kr räcker för skolstöd en månad. Det kan t.ex. vara läxhjälp/stödundervisning, skoluniform, skollunch, stipendier, lokaler osv.

Vi utmanar alla scouter, föräldrar och familjer att vara med och skänka valfri gåva. Skicka gärna med ditt barn lite pengar till insamling eller håll utkik där hemma efter swishnummer för att vara  med och hjälpa andra människor i andra delar av världen.

TACK alla UV-scouter med familjer för att ni 2023 var med och samlade in otroliga 377 000 kronor till Cykelprojeket i Bangladesh!

Lägerchefer

Elin Wickstrand heter jag och är årets lägerchef.  Jag hoppas ni alla är lika taggade som mig på årets höjdpunkt. Årets lägertema är Hamnen. Hamnen 2024 kommer vi tillsammans bygga upp på Sjöholmens lägergård.  Jag hoppas att vi ses i sommar! Ha det fint! /Elin


Frågor?

Om du undrar över något hör av dig till oss:

UV-scout: Herman Swahn 0733-342 846

Mini-UV: Johanna Funke 076-82 19 971

uvscout.vetlanda@gmail.com

Vi ser fram emot en härlig vecka med era barn och ungdomar!

//UV-ledarna